Ekonomi:
Filistin - Trabzon iş dünyası, iş birliği için ilk adımı attı
 Filistin'in Cenin kenti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Duqan Abu Baker ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi'yi ziyaret etti, iş birliği yapılacak konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.

TTSO yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, Filistin'deki durum hakkında bilgi veren Duqan Abu Baker, "Zaten herkes yaşanan dramı ve soykırımı izliyor. Savaş Gazze tarafında yoğun ancak Cenin kentinin bulunduğu Batı Şeria da zaman zaman saldırı altında kalıyor. Aldığımız oksijen bile İsrail'in kontrolünde. Bu şartlar altında halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TOBB katkılarıyla Cenin'de Serbest Gümrük Bölgesi kurulması çalışmaları sürüyor. Gelecek yıl orada operasyonlara başlayacağız. Boykot edilen İsrail ürünlerini almamak için alternatif ürün arayışı içindeyiz ve Türk malları da kalitesiyle her zaman tercih edilen oluyor. Trabzon iş dünyasıyla da her türlü ürünle ilgili iş birliği yapmayı amaçlıyoruz. Online da olsa ikili iş görüşmesi etkinliği düzenlersek aramızdaki ticaret köprüsünün daha hızlı kurulacağına inanıyorum" dedi.

ÇELEBİ: FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Filistin'in dünyanın gözü önünde soykırım yaptığını belirterek, her zaman Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı. Çelebi, "Her sektörde iş birliğine hazırız. Özellikle her türlü gıda maddesi, fındık, somon, çay, mobilya başta olmak üzere bizlerden talepleri oldu. Bu konuda sektördeki firmalarımızla Filistinli firmaları bir araya getireceğimiz bir iş görüşmesi etkinliği düzenlemeye çalışacağız. TOBB'un Türkiye ve Filistin arasındaki ticaretin gelişmesi için yaptığı çalışmaları da önemli buluyoruz" diye konuştu.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Arslan Soydan: “FINDIK ÜRETİCİSİNİ KÜSTÜRMEYİN”

Haberi Oku