Güncel:
Bakan Murat Kurum'dan Belediyelere Önemli Destek…
 

Gümüşhane’de ki Belediye Başkanları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti. Milletvekili Musa Küçük ve MHP Gümüşhane İl Başkanı eşliğinde il, ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı görüşme sonrası yapılan açıklamalarda destek ve hibeler açıklandı.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cemil Bayram’ın da hazır bulunduğu toplantının ardından açıklama yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, GÜMSAŞ Yaşam Evlerinin TOKİ üzerinden yapılması konusunun görüşüldüğünü ayrıca belediyeye 17 milyon lira hibe, 1 çöp kamyonu, 1 ekskavatör, 1 süpürme aracı ve 150 çöp konteyneri hibe edildiğini açıkladı.

 

Torul Belediye başkanı Evren Evrim Özdemir’de Bakan Kurum’u ziyaretinde Torul adına yapılan hibe desteklerini açıkladı. Özdemir’in açıklamasına göre; Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Torul Belediyesinin talep ettiği arsaların devir işlemleri hızlandırılacak. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet Kamyon üstü sulama aracının (arazöz) belediyeye kazandırılacak. Doğalgaz ve içme suyu projelerinden dolayı doğan üst yapı çalışmaları için yakın zamanda 3 Milyon, Mart ayında da 3 Milyon lira hibe verilecek. 75 adet çöp konteynırı hibe edilecek. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından oluşturulacak alanlarda Torul’a yeni TOKİ konutları kazandırılacak.

 

Köse Belediyesi İçin Destekler

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler ise ilçeye yapılacak hibe destekler ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir Adet iş makinası JSB kazıcı yükleyici. 200 Adet TOKİ konut (2026), 2020 yılında rezerv alan ilan ettiğimiz 24 dönüm Arsanın belediye ye devri, 3 milyon hibe, Üst yapı için 3 milyon Parke ilçemize verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

“Ankara’dan Müjdelerle Döndük”

ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış’da yapılan hibe destekleri ile ilgili “Ankara’dan müjdelerle döndük” başlığıyla yaptığı paylaşımda Beldeye, 6 Milyon Hibe, 1 Adet Vidanjör, 75 Adet Çöp Konteyneri, 1 MW Güneş Enerjisi Projesi için 20 Milyon Kredi sözü alındığını kaydetti. Başkan Tanış paylaşımında, “Durmadan, yorulmadan Üretken Belediyecilik anlayışı ve Cumhur ittifakı ruhu ile Ülkemize, Şehrimize ve Beldemize hizmet etmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Beldelerin Aldığı Hibe Destekleri Açıklandı

Belde Belediye Başkanlarından, Deredolu Belediye Başkanı Ökkeş Alkan 5 Milyon lira hibe desteği aldıklarını söyledi.

 

Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut ise beldeye bir adet iş makinası JSB kazıcı yükleyici, 3 milyon lira hibe, 50 adet çöp konteynırı hibe edildiğini kaydetti.

 

Gümüşgöze Belediye Başkanı Celil Erdoğan’da Bir adet yol süpürme aracı, 150 Adet TOKİ konutu (2026) Alt yapı ve üst yapı işlerinde kullanmak üzere 3 milyon lira hibe alındığını paylaştı.

 

İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarının yaptığı paylaşımlarda, görüşmenin Milletvekili Musa Küçük ve MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya öncülüğünde yapıldığına vurgu yapılarak, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendiye, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz’a, Milletvekilimiz Sayın Musa Küçük’e çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

500 Kişi Trabzon’dan Ankara’ya Ulaştı!

Haberi Oku