Güncel:
İsa Demirci: 'Coğrafi İşaretli Ürünümüz Akkuş Şeker Fasülyesinin üretimini artıracağız”
 

Coğrafi İşaretli Ürünümüz Akkuş Şeker Fasülyesinin üretimini artırmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Akkuş İlçemizde “Akkuş Şeker Fasulyesi" konulu panel düzenlendi. Düzenlenen panele Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Akkuş Kaymakamı Hakan Bahçe, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci,  Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Öztürk, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, TKDK Ordu İl Koordinatörü Berkay Çelik, Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, akademisyenler ve çok sayıda üretici katıldı.

 

 

Programda konuşan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, şeker fasulyenin Akkuş için önemine değinerek, “ Kendine has tadı, aroması ve kokusuyla dikkat çeken, Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesi Akkuş’umuz için bir değer. İlçemizde yeni projeler üreterek, Akkuş’umuzun durağan potansiyellerini harekete geçiren Argan Yerel Eylem Grubu Derneğimiz çalışmalarına devam ediyor. Derneğimizin organik tarımı yaygınlaştırma eğitimleri kapsamında düzenlemiş olduğu Akkuş Tarım ve Orman Panelinde 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesinin bugünü ve geleceği konuşuldu.

Görev süremiz boyunca yaptığımız çalışmalarla Akkuş fasulyesinin katma değerini yükselterek önemli bir marka haline getirdik. Bizler elimizdeki imkanlarla şeker fasulyenin önündeki başta sulama sorunu olmak üzere yeni çalışmalar yaparak üretimin daha da yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Soner Yıldırım: “Türk Bağımsızlık Hareketi...

Haberi Oku