Güncel Haberleri Tümü

Kemalettin Demirkıran: “Eksik İşe Dikkat Çekti!”

 

Gümüşhane'de etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle kentin birçok noktasında sel, su baskınları ve taşkınlar meydana geldi. Cadde ve yollar göle döndü. Erzincan-Gümüşhane karayolunda sel suları nedeniyle trafik durdu.

 

Kentte akşam saatlerinde etkili sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ile iş yerlerini su bastı. Yağış sonrası yüksek rakımlı köylerde taşkın ve heyelanlar da meydana geldi. Gök gürültülü süren ve giderek etkisini artıran sağanakta, araç sürücüleri göle dönen yolda zor anlar yaşadı; trafikte aksamalar meydana geldi. Yağış nedeniyle merkeze bağlı Pirahmet ve Tekke köylerinde taşkınlar yaşanırken, Erzincan-Gümüşhane kara yolunun Pirahmet geçişinde ise sel suları nedeniyle trafik durdu. Belediye ve kara yolları ekipleri iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı.

 

 

Gümüşhane'de sel, su baskınları ve taşkınlara neden olan etkili sağanakta merkeze bağlı Pirahmet köyünde göle dönerek çatlaklar oluşan yollarda da hasarlar oluştu. Sağanağın vurduğu köyde kontrolden çıkan hafriyat kamyonu kasası park halindeki bir hafif ticari aracın üzerine devrilirken, park halindeki bir cip ise suyla dolan yolda çamura saplandı. Kaza yapan hafriyat kamyonu bulunduğu yerden iş makinesi yardımıyla kaldırıldı. 2 araç da hasar meydana gelirken, yaralanan olmadı. Köy halkı ve ekiplerin bölgede temizlik çalışmaları sürüyor.

Yaşananlar hakkında açıklamada bulunan Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran, "Tekke-Pirahmet-Çayırardı bölgesi başta olmak üzere ilimizi etkileyen yağışlar sel ve taşkınlara sebep oldu. Eksik ve gelişigüzel yapılan karayolları geçişi her yağmur ve yağışta olduğu gibi sorunların ana sebebi oldu. Buna rağmen hızlı bir reaksiyon gösteren Gümüşhane Karayolları teşkilatına, DSİ, AFAD ve İş Makineleriyle destek veren Kar-Bir İnşaata ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Olumsuz etkilenen tüm yerleşim bölgelerine ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları