Teknoloji:
Geleceğin İşleri Akademisi kursiyerleri proje sunumlarını gerçekleştirdi
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) ortaklaşa yürüttüğü Geleceğin İşleri Akademisi (Future Skills Academy) projesi kapsamında eğitim alan kursiyerler proje sunumlarını gerçekleştirdi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, projeyle birlikte önemli bir altyapı kurulduğunu ve bu eğitimlerin sürdürülebilir olmasını sağlayacaklarını vurguladı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Gerigelmez, Geleceğin İşleri Akademisi projesi kapsamında Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezinde kurulan Bilgisayar ve Maker Lab Laboratuvarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik ile Katmanlı Üretim ve Tasarım eğitimlerini tamamlayan öğrenciler proje sunumlarını gerçekleştirdi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Geleceğin İşleri Akademisi Projesi kapsamında kursiyerlere sanal ve artırılmış gerçeklik, katmanlı üretim ve tasarım, bulut bilişim, nesnelerin interneti, kodlama başta olmak üzere gelişen teknolojiye uygun alanlarda eğitimler verildiğini vurgulayarak, "Bu kapsamda kurduğumuz laboratuvarda da eğitimler veriyoruz. Kursiyerlerimizin eğitimler sonundaki proje sunumlarını dinledik. Burada gerçekten önemli bir altyapı oluştu ve bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da faydalı bir eğitim olduğunu vurgulayarak, "Gayet başarılı projeler sunuldu. Bu tür eğitimlerin geliştirilmesi için de gereken desteği vereceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler, önemli bir konuda laboratuvar kurarak eğitim imkânı sağlayan TTSO ve KTÜ'ye teşekkür etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Makine Mühendislerinden KTÜ’ye Ziyaret

Haberi Oku