Ekonomi:
Swandor A.Ş. Grubu Karadeniz'de Yeni Yatırım Planlarını Açıkladı

  Ayhan Gedikli, Swandor A.Ş. Grubu başkan vekiliyim.

Karadenizli ve 30 yıllık bir turizmci olarak, Türkiye'nin özellikle kıyı bölgelerine birçok turist getiren Swandor gurubu şirketini temsil ediyorum. Şirketimize ait Antalya’da iki adet 1000 odalı otelimizin yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinde işlettiğimiz otellerimiz bulunuyor. Bu alanda geniş bir deneyim ve altyapıya sahibiz. Türki Cumhuriyetler, Rusya, Avrupa, Ortadoğu (Birleşik Arap Emirlikleri), İngiltere ve Finlandiya gibi bölgelerde ofislerimiz var. Karadeniz’in son yıllarda kaydettiği gelişime biz de yatırımcı olarak katkıda bulunmak ve bu bölgeyi canlandırmak istiyoruz. Bu bölgeye sadece Ortadoğu değil, diğer ülkelerden de turist getirmeyi hedefliyoruz.

Bir tur operatörü olarak, bu ölçekte ciddi bir yatırımı ilk defa gerçekleştiriyoruz. Trabzon Akçaabatlı olmam sebebiyle buraya özel bir sempati ve borcum var. Amacımız, Karadeniz bölgesini canlandırmak ve kalkınmasına destek olmak. Burada 5 yıldızlı markalı bir otel yapmayı planlıyoruz. Bu otel ya kendi markamız olacak ya da uluslararası bilinirliği olan bir markayı getireceğiz. Ticari olarak başarılı olursak, bölgenin diğer kesimlerinde de benzer yatırımlar yapmayı düşünüyoruz.

Hıdır Nebi Yaylası'nda 100 dönümlük bir araziyi Turizm Bakanlığı'ndan 49 yıllığına tahsis ettik. Bu araziyi çevre düzenine uyumlu, teknolojinin son gelişmelerini takip eden bir turizm alanına dönüştüreceğiz. Buraya özgü çeşitli üniteler kurarak sadece bir otel değil, seminerler, yaz ve kış turizmi, futbol takımları için idman alanları gibi Karadeniz’e özgü aktiviteler sunacağız. Gastronomi ve inanç turizmi gibi özel deneyimleri de misafirlerimize sunmayı planlıyoruz. Projelerimizde, Karadenizli gençlerden ve üniversiteli öğrencilerden ilham alarak onları projelerimize dahil edeceğiz. Bu projeyle yaklaşık 400 yataklı, 5 yıldızlı bir otel yaparak 200-250 kişiye istihdam sağlayacağız. Sezona göre buraya dünyanın her yerinden turist getireceğiz.

Mevcut ofislerimizin yanı sıra dünya genelinde anlaşmalı olduğumuz birçok turizm şirketi ile de turist sayısını artıracağız. Türk bayrak taşıyıcı havayolları başta olmak üzere birçok havayolu şirketi ile de işbirliklerimiz var. Bu yatırımı sadece ticari kazanç amacıyla değil, memleketimize olan gönül bağımız ve borcumuz nedeniyle gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu topraklara daha fazla değer katmaktır. 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Arslan Soydan: “FINDIK ÜRETİCİSİNİ KÜSTÜRMEYİN”

Haberi Oku