Ülkemizin tarafı olduğu Avrupa Yeşil Mutabakatı gereğince birçok alanda sürdürülebilirliğe yönelik adımlar atılmakta, sürdürülebilirlik konusunda toplumsal olarak farkındalık düzeyinin ve bilincin artırılması için çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs” alanındaki iş birliği protokolü çerçevesinde, her bir kampüste; enerji kaynaklarının verimli kullanılması, yenilenebilir enerji ve sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda proje kapsamında, KTÜ Kanuni Kampüsü’nde “sürdürülebilirlik” konusunda teorik ve uygulamalı çalışmalara odaklanan bir eğitim binasının “Sürdürülebilirlik Atölyesi +1” adıyla hayata geçirilmesi öngörülmüştür.
KTÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görevli olan Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Dilek BEYAZLI, Prof. Dr. Nihan ENGİN, Doç. Dr. Nilhan VURAL, Doç. Dr. Serbülent VURAL, Doç. Dr. Muteber ERBAY ve Arş. Gör. Dr. Selin OKTAN tarafından hazırlanan KTÜ Sürdürülebilirlik Atölyesi +1 Projesi hakkında, Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ'un katıldığı toplantıda bir sunum yapıldı.
Proje; sürdürülebilir yaşam, eğitim ve mimari konusunda bina strüktürü ve konstrüksiyonu, bina iç ve dış yerleşimi ve donanımları, eğitim ve etkinlikleri ile sürdürülebilirlik konusunda farkındalık düzeyinin ve bilincin artırılması sürecine, KTÜ bünyesinde tasarlanarak uygulamaya konulacak bir eğitim merkezi ile katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
Arakli Medya