TÜRKİYE’NİN TÜRK ULUSUNUN MİLLİ VE ORTAK DEĞERLERİ
Bir kere milli ve ortak değerler çok önemlidir. Çünkü bir ulus ve devlet ancak onları birada tutan milli ve ortak değerler sayesinde ayakta kalır ve sonsuza kadar yoluna güvenlik içinde devam eder. Çünkü bu ortak değerler aynı zamanda o devletin temellerini oluştururlar. Nasıl ki temelleri sağlam bir binayı 9 şiddetindeki bir deprem bile yıkamazsa, aynı şekildi temelleri sağlam bir devleti de hiçbir kalkışma hiçbir eylem yıkamaz.
Yukarıda anlattığım Hollanda örneğinden hareketle Türkiye için milli ve ortak değerlerimizi şöyle sıralayabilir miyiz?
1-T.C. Kurucu liderimiz Atatürk ve Cumhuriyet.
2-Vatanımızın bölünmez bütünlüğü
3-Din ve Ahlak
4-Bayrak
5-İstiklal Marşımız,
Atatürk ve Cumhuriyeti Türkiye’den çıkarın, geriye Sevr Antlaşması kalır. Ki o zaman İngilizlerin bir eyaleti olarak yoluna devam edilir. Atatürk’e ve Cumhuriyeti sahip çıktığımız gibi Vatanımıza, Dinimize, Bayrağımıza ve de İstiklal marşımıza da sahip çıkmalıyız. Bugünün Avrupa’sında aşırı sağcı faşistlerin hedefinde kutsal dinimiz İslam vardır. Faşizme geçit vermemek için de dinimize, Avrupa’da yaşayan göçmen kardeşlerimize de sahip çıkmalıyız. Türk ulusu olarak her bakımdan ve her zaman milli birlik ve dayanışma içinde olmalıyız. Çünkü emperyalistlerin gözleri yüz yıldır bu vatan topraklarında. Ne emperyalizme ne de faşizme geçit vermeyeceğiz.
Bekir CEBECİ Kimdir?
1947 yılında Gümüşhane Kelkit İlçesi Ünlüpınar (Pekün) Beldesi’nde doğdu. İlkokulu Pekün’de, ortaokulu Kelkit’te ve öğretmen okulunu Gümüşhane’de bitirdi. 1966 -1972 arası idareci ve öğretmen olarak çalıştı. 1972–1980 arası Trabzon’da görev yaptı. Öğretmenler Derneği başta olmak üzere demokratik örgütlerde aktif görev aldı. 1978–1979 arası 25 demokratik meslek örgütünün başkanlığını yaptı. 1980 yılında Hollanda’ya gitti. Hollanda’da ilk ve ortaokullarda Türkçe Anadili ve Kültürü Dersleri, Hollandaca Sınıf Öğretmeni ve Remedial Teaching (Uzman Öğretmen) olarak çalıştı. Hollanda Türkçe Yetişkinler Eğitimi Uzmanı olarak NCB ve SVE kurumlarında 8 yıl görev yaptı. Okuma, yazma ders kitapları hazırladı. PABO (1984), Nutsakademi (1988) ve Remedial Teaching (2002) Eğitim Fakültelerini bitirdi. 1985 yılında Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu (DSDF)’nun kurucularından biri ve ilk Genel Sekreteri oldu.
1990–1995 arasında Türkler İçin Danışma Kurulu (İOT)’nun 5 yıl Genel Sekreterliğini ve Genel Başkanlığını yaptı. 10.05.1990 tarihinde Adalet Bakanı ile İOT adına yaptığı görüşmede Türklere çifte vatandaşlık hakkının verilmesini sağladı. 1992 yılında Rotterdam-Charlois Belediyesi topluma sunduğu eğitim ve uyum çalışmaları nedeniyle eşi ve kendisini yılın ailesi seçti. Aynı yıl Lahey Büyükelçiliği ve Eğitim Müşavirliği tarafından onurlandırıldı. 2003–2007 arası 4285 tercihli oy alarak Güney-Hollanda Eyalet Milletvekili olarak görev yaptı. Bu dönemde birçok başarılı projeye imza attı. Bir eğitim uzmanı ve siyasetçi olarak okumayı, yazmayı ve halka hizmet etmeyi çok seviyor. Hollanda ve Türk Gazetelerinde çok sayıda makalesi yayınlandı. Almanca ve Hollanda dilinde yazılmış 26 eseri bulunmaktadır.
Arakli Medya