Araklı Kaymakamı neden ısrar ediyor !
Araklı’da sağlam olmadığı kanıtlanan lojman için onarım ısrarı sürüyor
Araklı İlçesi Kaymakamı Adnan Tezcan’ın bilirkişi raporuyla sağlam olmadığı kanıtlanan evin masraf yapılarak yeniden onarılmasındaki ısrarı il genel meclis üyelerini çileden çıkardı. Meclis Üyesi Ömer Tosun Kaymakam Tezcan’ın bilirkişi raporuyla sağlam olmadığı kanıtlanan evin masraf yapılarak yeniden onarılmasındaki ısrarına anlam veremediklerini belirterek, “Bu konunun Encümen aracılığıyla yeniden Meclis’e gelmesini anlamıyoruz. Bu konuda neden ısrar ediliyor. Buraya yapılacak masrafla yeniden bir konut yapılabilir. Ancak kaymakam bey ısrarla çürük raporu verilmiş bir binayı masraf yaparak onarmak istiyor” dedi.
TRABZON’UN Araklı İlçesi Kaymakamı Adnan Tezcan ikamet ettiği konutun onarılması için yaptığı girişimler sonuç vermeyince bu kez farklı bir yola başvurdu. Kaymakam Tezcan binayla ilgili işleri takip etmek ve yeniden rapor alabilmek için İl Özel İdaresi’nden teknik eleman istedi. Kurum’dan aldığı olumsuz yanıt üzerine Kaymakam Tezcan bu kez KTÜ’den teknik eleman talep ederek bu kez yeniden bir rapor tutulmasını istedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Tandoğan ile KTÜ’den gelen teknik ekip yeniden bir inceleme yapınca Meclis üyeleri Kaymakam Tezcan’ın bu ısrarını eleştirerek tepki gösterdi. Üniversite’nin hazırladığı raporun ise henüz açıklanmadığı kaydedildi. Uzun zaman kamuoyunu meşgul eden konu önceki gün Trabzon İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı son oturumunda yeniden gündeme geldi. İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Tosun Kaymakam Tezcan’ın bilirkişi raporuyla sağlam olmadığı kanıtlanan evin masraf yapılarak yeniden onarılmasındaki ısrarına anlam veremediklerini belirterek, “Bu konunun Encümen aracılığıyla yeniden Meclis’e gelmesini anlamıyoruz. Bu konuda neden ısrar ediliyor. Buraya yapılacak masrafla yeniden bir konut yapılabilir. Ancak kaymakam bey ısrarla çürük raporu verilmiş bir binayı masraf yaparak onarmak istiyor” dedi.
HALA TARTIŞILMASI ÇOK ANLAMSIZ
Araklı Meclis Üyesi Selahattin Çebi ise konunun bir hayli yorucu boyuta geldiğini ifade ederek, “Bu kendi aramızda çözmemiz gereken bir sorun. Farklı yaklaşımlar olabilir ancak teknik konuların teknik elemanlara bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Bu bina 50 yıllık ve ömrünü tamamlamış. Bu binaya 140 bin lira masrafımız olmuştur. Kamu açısından da bir zarar gözüküyor. SİT alanı olan o bölgenin coğrafi konumuna uygun iki katlı bir bina yerel imkanlar kullanılarak gayet rahat bir şekilde yapılabilir. Burası zaten eski bir bina ve çok çirkin bir görünüme sahip. Yapılacak yeni bina için gerekli para başka ödeneklerden de temin edilebilir. Kaymakam bey geçici bir süre ile kirada oturabilir ve bu bina 6-7 ayda tamamlanabilir. Kaymakam Bey bana, ‘Ben nerede duracağım’ diyerek tuhaf bir açıklama yapıyor. Başbakanımız Ankara’da Keçiören’de subay evlerinde kirada oturuyor. Bunu da Vali Bey’e anlattım ve kamuoyuyla da paylaştım. Bu Araklı’nın meselesi ancak bizler seçilmiş insanlarız. Biz bu konuyu tartıştık ancak bir neticeye varamadık. Bu binada durulamayacağı konusunda hemfikiriz. Ancak biz diyoruz ki, ‘yıkıp yenisini yapalım’. Bu ısrarı anlamak mümkün değil. Bir kaymakam ‘Nerede oturacağım’ diyebilir mi? Bana göre diyememeli. Yada bana diyorsa, Vali’ye, İl Başkanı’na, milletvekiline diyememesi lazım. Ancak gördüğüm kadarıyla hala bu konunun üzerine gidiyor ve her platforma bunu taşıyor. Biz seni Araklı’nın en güzel yerinde en güzel daireye oturttururuz ancak bu tavırlar olmamalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Meclis Üyesi Ömer Tosun, Ortahisar’a Kaymakam olarak atanan Osman Ateş’i örnek vererek, “Trabzon’a geldikten sonra kendisi bizzat kiralık bir ev arayarak yerleşti” dedi.
‘KURUMUN RAPORUNA İTİBAR ETMEDİ’ TEPKİSİ
Meclis üyeleri, Kaymakam Tezcan’ın Üniversite’den yeniden teknik ekiple rapor hazırlamasına da tepki göstererek, “Bizim Kurum’un hazırladığı rapora da itibar etmediği anlamına geliyor ki bu da doğru bir davranış değil” diye konuştular.