Siyaset:
Siyaset gümbür gümbür

 AK PARTİ’NİN EN YOĞUN GÜNLERİ

SİYASETİN nabzı yoklama öncesi AK Parti’de atıyor. AK Parti’de dün  aday adayları ard arda basın toplantısıyla yola koyulurken, adaylığını daha önce açıklayanlar çalışmalarını sürdürdü. 

AYKAN: GEL DEDİLER GELDİK

TRABZON eski milletvekili Asım Aykan, 200 kadar partiliyle basın toplantısı düzenledi. Aykan, yeniden adaylığıyla ilgili, “Trabzon’da size ihtiyacımız var’ dediler. Geldik” ifadelerine yer verdi. 

2. HAVALİMANINI KONUŞTU

BİK eski genel müdürü Mehmet Atalay mesajını Trabzon’un yatırımlarına yönelik verdi. Trabzon’un önünün aydınlık olduğunu kaydeden Atalay, 2. havalimanının gerekli olduğunu belirterek, “Trabzon bir dünya kenti olacaksa, kıtalar arası uçuşların rahatlıkla yapılabilmesi lazım” dedi.

HER ŞEY ALLAH’IN TAKDİRİNDE

VAKIFLAR eski bölge müdürü Yıldırımhan, AK Parti’nin paralel çetelerin ve onların dostlarının operasyon alanı olmadığını belirterek, kenti yakından tanıdığını ve sorunlarını özümsediğini kaydetti. Yıldırımhan, “Bir dava adamı sorumluluğunda her şeyi Allah’ın takdirine bırakıyoruz” dedi.

PARTİDE ART ARDA AÇIKLAMALAR

AHİ EVREN  Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Celal Tekinbaş, Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı Nihat Tosun, Avukat Salih Cora ile kapatılan Refah Partisi’nin son il başkanı Selami Ateş ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü çalışanı Hakan Usta da düzenledikleri  basın toplantısıyla adaylıklarını açıkladı.    ÁÁ 2-6-9

TRABZON'DA mezar başında aday adaylık açıklaması Trabzon'da AK Parti'den aday adayı olan Hakan Usta, TBMM'nin 1. dönem Milletvekili Ali Şükrü Bey'in Boztepe’deki mezarı başında adaylık açıklaması yaptı. Usta’nın bu tavrı ‘istismar’ olarak değerlendirildi.

7 Haziran'da yapılacak Genel Seçimler için milletvekilliği aday aday açıklamaları bir birini takip ediyor. Ancak bu toplantılardan en ilgincini Hakan Usta gerçekleştirdi. AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Usta, Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanlık görevinden istifa etmişti. İstifasının ardından bugün TBMM'nin 1. dönem Milletvekili Ali Şükrü Bey'in, Boztepe'de ki mezarı başında bir açıklama yaparak aday adaylığını açıkladı. Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Ali Şükrü Bey'in mezarı başında adaylığını açıklayan Usta, bu noktada da Trabzon siyasetine de bir ilki gerçekleştirerek adını yazdırmış oldu. Hakan Usta, aday adaylığı açıklamasının ardından ise mezar başında Fetih Suresi okundu

BÜYÜK YATIRIMLAR VAADETTİ

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan Mehmet Atalay, parti rozetini takarak siyasete adım attı. 
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Atalay, milletvekilliği aday adaylığı için Trabzon’u tercih ettiğini söyledi.
Atalay, evrakları tamamlayarak AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na teslim ettiklerini belirterek, “Rozetimizi alarak, siyasete adım attık. Yenilenen Türkiye’nin bir neferi olarak kendi memleketimizden, doğduğumuz topraklardan ve asla kopmadığımız sürekli geldiğimiz memleketimizden yatırımlarıyla halkla ilişkileriyle sorunlarıyla, proje üretmekle büyük ölçüde iftihar ettiğimiz memleketimizde bugün milletvekili aday adayıyım. Amacımız gerek gazetecilikle gerekse bürokraside sorunları çözmek, geleceğe adım atmak, ülkemizi büyütmek, memleketimizin dertlerine derman olmak ve bu konuda çözüm üretenlere katkıda bulunmak, çözüm üretip bizzat takipçisi olmak gibi önemli vazifeler ifa etmeye çalıştığımız bir dönemden sonra siyasetçi sıfatıyla bugün aday adayı olarak 7 Haziran’daki milletvekili seçimlerine girmeyi arzu ediyoruz. Bu konuda da inşallah görev alırsak bu görevimizde sizleri kandırmayacağız. Bugüne kadar hangi görevi yapmış isek sonuna kadar hakkını vermeye çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Doğa güzelliği, kültürü, sporu, futbolu ve Trabzonspor’u, herkesin görmesi gereken tarihi eserleri herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken coğrafyasıyla bölgemizin en cazip bölgelerinden biri olacağına yürekten inanıyorum” dedi.
“SIFIRDAN BİR HAVAALANININ YAPILMASI TRABZON İÇİN GERÇEKTEN ELZEM”
Atalay, şöyle devam etti: “Bana göre önümüz aydınlık. Trabzon kazandığı bütün zenginlikleri pazarlamak bizim elimizdedir. Bunları teker teker pazarlayacağız. Yeni spor organizasyonları alarak yatırımlar gelmesini sağlayacağız. Bütün bunları birlikte takip edeceğiz. Yeni havaalanının pist veya başka bir şekilde belki sıfırdan bir havaalanının yapılması Trabzon için gerçekten elzem. Trabzon bir dünya kenti olacaksa dünyanın her tarafından kıtalar arası uçuşların direk Trabzon Havaalanı'na rahatlıkla yapılabilmesi lazım. Kongre turizminin gelişmesi için yeni mekanlara ihtiyaç var. Trabzon’un doğusundan, batısına ve merkezine kadar her yer bir bütündür. Çevre illerle birlikte bu bütünlüğü devam ettirmemiz lazım.”

YILDIRIMHAN’DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden istifa eden Mazhar Yıldırımhan, dün AK Parti İl Binası’nda milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye başvurusu dosyasını veren Yıldırımhan ardından AK Parti Trabzon İl Binası toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. AK PARTİ PARALEL ÇETELERİN OPERASYON ALANI DEĞİLDİR

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Yıldırımhan, “AK Parti ne darbeci dostlarının, ne 28 Şubat artıklarının, ne de paralel çetelerin menfaat kaynağı ve operasyon alanı değildir ve olmayacaktır. Kötü niyetli bütün mihrakların ve çetelerin karşısında sarsılmaz bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın arkasında dimdik durmaya kararlıyız. Bütün sızma teşebbüslerine karşı çok uyanık olmalı ve asla duyarsız kalmamalıyız. AK partinin yürekli ve ferasetli kadroları bu niyette olanları elbette seçip ayıklayacaktır. AK parti milletin kendisidir, inancıdır, tarihidir. Teşkilatlarımız ve hükümetimiz milletimizin emanetinin bekçisidir. AK partinin düşüncesini, inancını, dünya görüşünü samimiyetle benimseyip bu çatının altına giren herkes bizim için muhteremdir, saygıdeğerdir. Ancak ikbal avcısı, siyaset bezirganı menfaatperestlere de hareket alanı bırakılmamalıdır. Bizler AK Partili olmayı bir düşünce aidiyeti olarak ortaya koyuyoruz. AK Partimizin, milletvekili aday adayı olarak, Trabzon’da yaklaşık 30 yıla dayanan siyasi ve bürokratik hizmetlerimi en önemli referans kaynağı, teşkilatlarımızla ve halkımızla her zaman ve zeminde kucaklaşmayı da kuvvetli bir dayanak görerek, siyasi yaşamımda yeni bir hizmet sayfası açmak istiyorum.”

MİLLETİN ADAMIYIM

“Hayatım boyunca milletin adamı olmaya gayret ettim. Hizmet etmedeki arzu ve fedakarlığımız herkesin malumudur. Asla risk almaktan çekinmedim. Trabzon’umuzun bütün sorunlarına vakıfım. Neyi nasıl yapacağımızı, büyük projeleri nasıl takip edeceğimizi yakinen biliyorum. Trabzon bu dönem ciddi bir ekip ruhu yakalamalı ve bu ekip ruhu ile şaha kalkmalıdır. Kaybedecek zamanımız yoktur.  Hamdolsun biz ne AK Partiyi ne de halkımızı sadece seçimlerde hatırlayanlardan değiliz. Vekil olsak da olmasak da halkımızın içinde partimizin yanındayız. Bir dava adamı sorumluluğunu her zaman bir yaşam biçimi olarak gördük. Şüphesiz ki her şey yüce Rabbimizin takdir ve nasibindedir.”

AK PARTİ'DE AYKAN İZDİHAMI

Trabzon’da iki dönem milletvekilliği yapan ve Trabzon Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunan Asım Aykan, AK Parti İl Başkanlığı binasında milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Başvuru dosyasını İl Başkanı Haydar Revi’ye teslim eden Aykan, sonrasında basın toplantısı düzenledi. Asım Aykan’ı desteklemek isteyen yaklaşık 200 kadar partili salonda izdiham görüntülerine neden oldu. Tıka basa dolan salonda sevinç ve destek alkışları tutulurken Asım Aykan önemli açıklamalarda bulundu. Aykan basın toplantısında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

 “PARTİ ROZETİNİ YENİDEN TAKTIK SÜRECE BAŞLIYORUZ”

“Bugün bu anlamlı günümüzde bize şerefe verdiğinizden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Öncellikle belirtmek isterim ki 2002 yılında sayın Cumhurbaşkanımızım talimatlarıyla kamu başbakanlık siyasi toplantılara katılamaz hale geldi.  Bizim önümüzde diğer partilerinde dosyaları geliyordu. Hem siyasi partiye katılıyoruz sonra karar veriyoruz. O yüzden toplantılara giremiyorduk. Bu 10 Şubat’tan itibariyle görevden ayırıldık. Şimdi tekrar AK Parti rozeti ile sürece başlıyoruz.”

“TRABZON’UN SİZE İHTİYACI VAR DEDİLER, GELDİK”

 “Trabzon’da size ihtiyacımız var lütfen bu işten kaçmayın gelmezseniz vebalı var dediler. Bizim Trabzon insanına karşı olan borcumuz malumdur. Bütün enerjimle Trabzon’umuzun tekrar olmak için aday adayı oluyoruz. Bu kararın herkes için hayırlı olmasını diliyorum”

PROJELERİ İSTEDİK DEVAM ETTİRECEĞİZ

“Trabzon halkının ve teşkilatının şaşmaz terazisine kendimizi teslim ediyoruz. Bu alanda bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Trabzon’da durum belli. Yeni problemler ve talepler çıkacak. Şehirler zaman içerisinde yeni ihtiyaçlar koyarlar. 5 yıl önce böyle turizm harekatı yoktu. Şehrin dinamik yapısını takip etmek 2023’e şehrimizi hazır etmek için mücadele edeceğiz. Son yatırımları ilgili birimlerden istedik. Sonra yol haritamızı belirleyeceğiz.”

PROF DR. TEKİNBAŞ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, AK Parti'den aday adaylığını açıkladı. Tekinbaş, Trabzon'a hizmet için aday olduğunu ifade etti.

Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, görevinden istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 7 Haziran’da 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den Trabzon aday adayı olan Tekinbaş, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyerek hedeflerini açıkladı. Trabzon’a hizmet vermek için aday adayı olduğu ifade eden Tekinbaş, ”Trabzon’un evladı olarak sorunlarını sorunum olarak bildiğim, hemşerilerime daha iyi hizmet verebilmek ve sizlerin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman kolaylıkla ulaşabileceğiniz temsilciniz olabilmek için kamu görevlerinden istifa ettim” dedi. 

”Hem tarihi açıdan, hem sosyal açıdan, hem siyasi açıdan güzel bir şehir’de yaşamak hepinize olduğu gibi bana da zevk veriyor” diyerek sözlerine devam eden Tekinbaş, ”Böyle güzel bir şehirde, güzel insanlarımıza şehrimize acaba bu insanlarımıza daha fazla hizmeti nasıl verebiliriz? Arkadaşlarımıza danıştık istişare ettik. Neticesinde aday adayı olmaya karar verdik. İnsanlarımızın derdine çözüm bulmak için yola çıkıyoruz. Hedefimiz bu. Bu hedef doğrultusunda inşallah mahcup olmayız. Bizi sevenlerde mahcup olmaz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bu seçim süreci barış içerisinde kardeşlik içerisinde, Trabzon’a yakışır şekilde geçer. Milletvekili olalım ya da olmayalım sonucunda bu şehrin içindeyiz. Olduğumuz noktalarda milletimize hizmet ediyoruz. Karşılıklı anlayış içinde bir yarışın geçeceğini inanıyorum. Bu konuda yine bir katkı gerekiyorsa o katkıyı vermeye hazırım”

MİLLETVEKİLİ GİBİ TÖREN

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Salih Cora, Hamimazede İhsan Bey Kültür Merkezinde aday adaylığını açıkladı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende salonu dolduran davetliler Cora’ya desteklerini gösterdi.  Aday tanıtım törenine Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, eski başkan Ahmet Kurt,  AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mazhar Yıldırımhan, Trabzon Servisçiler Odası Başkanı Tayyar Demir, STÖ temsilcileri ile partililer katıldı.

“Mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti’den 25. Dönem Trabzon Milletvekili aday adaylığımı açıklamaktan gurur duyuyorum” diyerek sözlerine başlayan Av. Salih Cora, “Siyaset millete hizmet aracıdır. Doğduğumuz, büyüdüğümüz şehri ülkemizi daha ileriye getirmek, daha ileri yarınlara taşımak ancak ilkeli ve bilinçli bir siyasetle mümkündür. Siyaset aynı zamanda bir davanın, dünya görüşünün yaşama hayata geçirilmesi için mücadeledir. Bu dava AK Parti örneğinde olduğu gibi haklı bir dava olduğunda, Allah’ın da izniyle önünde durulmaz. Genç yaşımdan beri siyasetin içindeyim, bunu anlıyorum ve bu anlayışla beraber yoluma devam edeceğim. Siyaseti halka hizmet makamı olarak görüyoruz. Siyasetin önündeki en büyük tehlike kendini yenileyememek, iş üretmek, fikir üretmek yerine maalesef ki mazeret üretmektir. O siyasette belirli makamlara gelindiğinde koltuğun ve makam araçlarının, sıcak odaların konforunu ve buraların ebedi makam olduğunu sanmak ebedi yanılgıdır. Bu ülkenin derdine derman, ihtiyaçlarına çare olacak gücü her zaman vardır” dedi.

PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Trabzon’un yatırımlarının takipçisi olacağına da vurgu yapan Cora, “Trabzon’un yeni Türkiye’nin şekilleneceği önümüzdeki dönemde çok daha ileriye gitmesi gerek. Geçtiğimiz dönemde gerçekleşen proje ve yatırımların bir çoğunun tanığı olduğum gibi bu şehirde yetişmiş, sosyal ve kültürel hayatın birçok kademesinde bulunan bir  kardeşiniz olarak artık bu ve daha büyük projelerin takipçisi ve uygulayıcısı olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“SİYASET BİR KARARLILIK BİR SEBAT İŞİDİR”

Cora konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyaset bir kararlılık bir sebat işidir, siyasette iddiası olmayanın olmaması gerekir. Trabzon gibi her yönüyle özel bir şehrin iddiasına yakışan ve siyaset mimarlarına ve genç siyasetçilere ihtiyaç vardır. Hangi görevde olursak olalım daima sizin yanınızda olacağım. Olaylar karşısında ortak aklı düşünüp uzlaşı ile farklı görüşlere tahammül gösterip yolumuza devam edeceğiz. Bugün  konuştuğunu yarın unutanlardan asla olmayacağız.”

ADAYLIĞINI GARDİYANIYLA AÇIKLADI

Trabzon’da 28 Şubat sürecinde kapatılan Refah Partisi’nin 28 Şubat sürecindeki il başkanı olan Selami Ateş de dün il binasına giderek il başkanı Haydar Revi’ye adaylık başvuru dosyasını teslim etti.

Ardından basın toplantısı düzenleyen Ateş’in yanında ‘kayıp trilyon’ davasından hapis yattığı Sürmene Cezaevi’ndeki gardiyanı Kaytan Kalaycı da vardı.

Ateş, burada dikkat çeken açıklamalar yaptı. "Benim istifam olmaz" diyerek sözlerine başlayan Ateş, "Ben 30 yıllık diş hekimiyim. Buraya 10 tane hasta muayene edip dişleri takıp geldim. Benim istifam ancak ölünce olur" dedi.

Ateş, bu yola Trabzon halkının hizmetkarı olmak için çıktığını belirterek, “28 Şubat sürecinde çok sıkıntılar çektik. Bu sürecin mağduru olarak meslekten atıldık, siyaseten yasaklandık. AK Parit geldi bütün mağduriyetlerimiz giderildi. Mesleğe döndük ve siyasete yeniden girdik. Siyasi yasaklı olmamıza rağmen hep AK Parti’nin yanında oldum, çalıştım. Şimdi Trabzon halkına hizmet etmek istiyoruz. Lider bir Türkiye için adayım. Yeni bir Anayasa için adayım. Trabzon’un problemlerini çözmek, halkın dertlerini dinlemek ve çözmek için adayım” dedi.

Ateş, kapatılan Refah Partisinin 28 Şubat sürecinde Trabzon İl Başkanlığını yapmıştı.

HİZMET ETMEYE GELİYORUZ

Eski Sağlık Müsteşarı Nihat Tosun, AK Parti il binasında AK Parti Trabzon Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Tosun, Trabzon’a hizmet etmek için bu yola çıktığını söyledi.

İl binasında adaylık başvurusunu yaptıktan sonra basın açıklaması yapan Tosun,  "Daha önce uzun yıllar tıp doktoru olarak hizmet verdikten sonra AK Parti’den 2015 7 Haziran seçimler için aday adaylığı müracaatımı yapmış oldum. İlimizin ve ülkemizin içinde bulunduğu ve biz daha iyi pozisyon aldıkça problemlerin büyüdüğü yöremizin ülkemizin değil mazlum insanların da umudu halinde gelen Türkiye’mizde hizmet daha zor hala geliyor. Bizde burada sorumluluk alıp görev paylaşıp bizde bu hizmette görev almak istiyoruz dediğim süreçte aday adaylığı müracaatımda bulundum" dedi.

 "TRABZON'A HİZMET ETMEK İSTİYORUZ"

Tosun, şunları söyledi: "Öncellikle hedefimiz ilimiz en hassas katkı sağlayan illerinden biri olan Trabzon’a hizmet etmek. Bölgemize hizmet etmek bölgemize hizmet etmek. Güçlü bir Türkiye için dünyada halen ağlayan mazlumların zulme uğurlayanlarına ortak olmak için gayret edeceğiz. Bu bizim bölgenin insanı olarak. Heyecan duyan her süreç herkes için heyecan verici bir talep. Bu talep zannedildiği adar aday adaylığı kadar kolay değil zor bir görev. Biz hayatımız boyunca görevlere talim olmadık. Bunun şeyi gereği talipli olmaktır. Bizde çok alışkan olmamıza rağmen talep bulunuyoruz. Trabzon’a hizmet etmek istediğimizi beyan ediyoruz. Türkiye platformunda uluslararası temsil etmeye aday oluyoruz."

heyecan kadar olacağında olacağım.”

Öte yandan Nihat Tosun'un aday adaylığı açıklamasından önce bir diğer aday adayı Mehmet Atalay basın toplantısı salonuna gelerek Nihat Tosun'u tebrik etmesi büyük beğeni topladı.



günebakış
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Başkan Bak: Yüzde 20 indirimden hangi emekliler...

Haberi Oku