Nazım Danışmaz’ın iddiasına göre, 50 haneye ulaşımın sağlanacağı yolun yapımı için gerekli tüm mercilere başvurulmuş ancak yolun onarılması konusunda bir oyalama süreci söz konusu olmuş. Yaklaşık 3 kilometrelik yolda sürekli heyelanların olduğunu aktaran Danışmaz, bu yolun kullanılabilir hale gelmesi için mahalle halkı ile aralarında para toplayarak çalışma yaptıklarını belirtti. Yolun yapımının 5 yıl önce gündeme geldiğini hatırlatan Danışmaz, “Yol gün geçtikçe iyileşeceğine daha da kötüleşiyor.
Burada bu kadar insan var, olumsuz hava şartlarında evlerimize ulaşamıyoruz, defalarca yolda kaldığımız zamanlar oluyor. Hastalarımız olduğunda buraya ambulansın çıkamama ihtimali de bizi çok korkutuyor.
BİMER’e, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne başvurdum, söz konusu yolun Araklı Belediyesi hizmet ağına dahil olduğunu öğrendim. Oradan da olumlu bir cevap aradım, 1 buçuk sene boyunca sonuç alamadım. Beni oyalıyorlar” dedi.
İLKEL ŞARTLAR
Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi konusunda bazı yönetimlerin ihmalkar davrandığını öne süren Danışmaz, şöyle devam etti: “Yolum bu durumda iken ben çay yetiştiricisi olduğum için 10 ton çayı, buna ek olarak fındığımı ilkel şartlarda taşıyorum. Bu yoldan araba gitmez. O kadar yol reklamı yapılıyor, biz neden görmüyoruz? Burası heyelan bölgesi, yol sürekli kayıyor. Sıkıntımızın görülmesi için mutlaka bir can kaybı mı olmalı dedi.
Arakli Medya